Faces of India: Custom made to order

Bestel één van onderstaande portretten, en help kansarme straatkinderen in India!

De gehele winst van de verkoop van onderstaande foto's zal worden gedoneerd aan de stichting Kindia. Deze stichting zet zich in voor een betere toekomst van de straatkinderen en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap. Uitgebreide informatie vindt u op de website van stichting Kindia: www.kindia.nl

TIP: Kijk ook eens op de Faces of India - 50% SALE pagina!

Afdrukken op elk materiaal, in elk formaat!

Alle foto's op deze pagina zijn te bestellen in elk gewenst formaat en op diverse luxe materialen, zoals (geborsteld) aluminium, plexiglas, forex plaat, of op Hahnemüle fineart photopapier - om zelf in te lijsten.

De foto's worden aflopend gedrukt, dat wil zeggen helemaal tot aan de rand van het materiaal. Wilt u het effect van een passe-partout, dan kan er een witrand meegedrukt worden. Geeft u dit dan aub aan bij de bestelling.

 

Dennis is een aantal jaren geleden op reis geweest door India. Met de verkoop van de foto's uit deze serie, wil hij een steentje bijdragen aan de toekomst van de arme Indiase kinderen.

De portretten die hij hier laat zien, zet je aan het denken. Kijk eens een tiental seconden in de ogen van de geportretteerden. En stel jezelf de vraag: Waar wordt ik blij of gelukkig van, wat is mijn ideale toekomst droom? En deze persoon op de foto dan? Waar zou hij/zij van dromen? Hoe staan mijn problemen in verhouding tot die van de geportretteerde?...

U kunt ze een toekomst geven en krijgt er een prachtig portret voor terug!


Bestel één van deze portretten, en help daarmee een straatkind in India

De gehele winst van de verkoop van bovenstaande foto's zal worden gedoneerd aan de stichting Kindia. Deze stichting zet zich in voor een betere toekomst van de straatkinderen en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap. Uitgebreide informatie vindt u op de website van stichting Kindia: www.kindia.nl

Veel van deze portretten zijn ook met korting te koop. Kijk op de 50% SALE pagina!

- Namasté -

Dennis vertelt:

"Mijn passie ligt eigenlijk bij natuurfotografie. Maar Toen in door India reisde werd ik vooral gegrepen door de vele gezichten die ik tegenkwam.

Ik heb deze portretten gemaakt omdat de gezichten, en met name de ogen, mij intrigeren. In deze ogen schuilt vaak een complex verhaal van een zeer moeilijk leven, van armoede, trots, onderdrukking. Ik zag glazige ogen van té jonge kinderen die té hard werken - vaak voor luxe producten die in onze westerse wereld te koop zijn. Of een ander extreem verhaal waarvan wij als westerling simpelweg niet (willen) begrijpen dat het mogelijk is. Maar tegelijkertijd stralen diezelfde ogen ook vaak tevredenheid en dankbaarheid uit voor datgene wat er wél is. Kinderen, die zo vrolijk spelen met een grote prop papier als voetbal, en die een gat in de lucht springen als je ze een simpele balpen geeft.

Het doet me beseffen in wat voor een absurde, materialistische westerse wereld wij eigenlijk leven, waar we middels slinkse marketingcampagnes afhankelijk worden gemaakt van handige producten die we eigenlijk totaal niet nodig hebben. En wanneer je ze eenmaal gebruikt, kun je niet meer zonder – met als ultiem voorbeeld onze dure smartphones.

Wij zijn het product geworden van commerciële marketingcampagnes, het doelwit van de bedrijven met miljarden omzet, en we doen er allemaal blind aan mee. Terwijl hardwerkende kinderen in India en omstreken elke dag een paar hapjes witte rijst met hun handen eten..."