Over Dennis

Fotograaf Dennis Claessens (Bergen, 1974) deed een opleiding aan het Grafisch Lyceum te Amsterdam waar hij nog de oude, ambachtelijke technieken van de fotografie leerde. Los hiervan, is Dennis zeer autodidact te noemen: digitale fotografie heeft hij zichzelf  volledig eigen gemaakt.

 

"The little things in life...

they aren't little."

 

Tijdens zijn wereldreis naar Australië en Nieuw Zeeland in 2000, ontstond een ware passie voor (natuur)fotografie. Enkele jaren daarna is hij ook begonnen met zakelijke opdrachten en heeft Dennis zich gespecialiseerd in bruidsreportages en interieurfotografie. Maar zijn passie ligt nog altijd bij het authentieke werk, wat hij voornamelijk in de buitenlucht maakt.

Het autonome werk van fotograaf Dennis Claessens is zeer uiteenlopend. Hij heeft, met zijn oog voor schoonheid in de kleine dingen van het leven, een bijzondere kijk op de wereld.

Concrete vormen en duidelijke lijnen zijn over het algemeen kenmerkend, hoewel het nieuwere werk van Dennis steeds meer richting abstractie gaat. Deze foto's zijn puur en sereen te noemen, en spelen sterk in op het gevoel van de kijker. Deze stijl is duidelijk te zien bij de werken "Sparkle" "Blurred beach 2" en  "Summer Light".

In zijn zwart-wit foto's daarentegen, werkt Dennis graag met hoge contrasten en zorgt hiermee voor een interessant spanningsveld tussen licht en donker. Kenmerkende voorbeelden hiervan zijn "Railway Night", "Highway Lanes" en "Raindrops". 

Wat fijn dat wij via zijn foto's kunnen zien wat hij ziet; vluchtig via instagram of duurzaam door een fantastische afdruk te bestellen en thuis op te hangen!

Bent u geinteresseerd in een foto, maar staan uw gewenste opties er niet bij, neem dan gerust contact op.