De fotograaf

Fotograaf Dennis Claessens (1974) is opgegroeid in het kunstenaarsdorp Bergen (NH). Hij deed een opleiding aan het Grafisch Lyceum te Amsterdam waar hij nog de oude, ambachtelijke technieken van de fotografie leerde. Los hiervan, is Dennis zeer autodidact te noemen.


Australië & Nieuw Zeeland

Tijdens zijn wereldreis naar Australië en Nieuw Zeeland in 2000, ontstond een ware passie voor (natuur)fotografie. Enkele jaren daarna is hij ook begonnen met zakelijke opdrachten zoals bruidsreportages en studiofotografie zoals portretten, zwangerschapsreportages, en productfotografie. Inmiddels heeft hij zijn studio van de hand gedaan en doet hij alleen nog maar bruidsreportages, te zien op www.zwartmetsuiker.nl

India: een betoverend land, maar vol armoede

Dennis heeft ook een lange reis door India gemaakt. Daar heeft hij veel lokale mensen geportretteerd. Met de verkoop van de foto's uit deze serie, wil hij een steentje bijdragen aan de toekomst van de kansarme straatkinderen in India. 100% van de winst gaat naar stichting Kindia! die zich inzet voor een betere toekomst van straatkinderen en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap.
Lees hier meer over deze actie...

Autonoom werk

Het autonome werk van Dennis is zeer uiteenlopend te noemen, en hij blijft regelmatig nieuwe technieken en stijlen verkennen. En toch heeft Dennis een heel eigen stijl ontwikkeld.

Concrete vormen en scherpe lijnen zijn over het algemeen kenmerkend, alhoewel het nieuwere werk van Dennis meer richting abstractie gaat (het weglaten van niet-essentiële elementen, om zodoende juist meer de fundamentele structuren zichtbaar te maken). Deze stijl is duidelijk te zien bij de werken "At the beach" en  "Summer Light".

Deze foto's spelen vooral in op het gevoel van de kijker. Veel van de beelden zijn puur en sereen te noemen; ze vormen in elke ruimte een rustpunt aan de muur.

Met zijn zwart-wit foto's daarentegen, werkt Dennis graag met hoge contrasten, en zorgt hiermee voor een interessant spanningsveld tussen licht en donker. Kenmerkende voorbeelden hiervan zijn "Railway Night", "Highway Lanes" en "Raindrops".

contact op.