De fotograaf

Fotograaf Dennis Claessens (1974) is opgegroeid in het kunstenaarsdorp Bergen (NH). Hij deed een opleiding aan het Grafisch Lyceum te Amsterdam waar hij nog de oude, ambachtelijke technieken van de fotografie leerde. Los hiervan, is Dennis zeer autodidact te noemen. 

"Door andere foto's goed te analyseren kun je veel leren van de techniek en instellingen die zijn gebruikt. Maar het dwingt je ook om heel kritisch en nauwkeurig te kijken, en na te denk en over wat je ziet en hoe dat tot stand is gebracht."

Tijdens zijn wereldreis naar Australië en Nieuw Zeeland in 2000, ontstond een ware passie voor (natuur)fotografie. Enkele jaren daarna is hij ook begonnen met zakelijke opdrachten zoals bruidsreportages en studiofotografie zoals portretten, zwangerschapsreportages, en productfotografie. 

Inmiddels heeft Dennis zich gespecialiseerd in bruidsreportages en interieurfotografie, maar zijn passie ligt nog altijd bij het vrije werk wat hij voornamelijk in de buitenlucht maakt.

 

Het autonome werk van Dennis is zeer uiteenlopend te noemen, en hij blijft regelmatig nieuwe technieken en stijlen verkennen. En toch heeft Dennis een heel eigen stijl ontwikkeld. De prachtige beelden van dieren en de natuur zijn eigenlijk allen wel puur en sereen te noemen; ze vormen aan de muur een rustpunt in elke ruimte. Concrete vormen en scherpe lijnen zijn over het algemeen kenmerkend, alhoewel het nieuwere werk van Dennis meer richting abstractie gaat (het weglaten van niet-essentiële elementen, om zodoende juist meer de fundamentele structuren zichtbaar te maken). Deze foto's spelen vooral in op het gevoel van de kijker. Deze stijl is duidelijk te zien bij de werken "At the beach" en  "Summer Light".

Met zijn zwart-wit foto's daarentegen, werkt Dennis graag met hoge contrasten, en zorgt hiermee voor een interessant spanningsveld tussen licht en donker. Kenmerkende voorbeelden hiervan zijn "Railway Night", "Highway Lanes" en "Raindrops". 

Bent u geinteresseerd in een werk van Dennis maar staan uw gewenste opties er niet bij, neem dan gerust contact op.